home check frame file logout arrow-circle-outline-left arrow-circle-outline-right arrow-left arrow-right chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up comment directory help-circle-outline login mail phone plus search user close facebook instagram twitter youtube linkedin2 check-colored frame-colored comment-colored directory-colored mail-colored user-colored plus-user-tag plus-user-tag-en

Puhaltaako autosi ilmastoinnista vain lämmin henkäys?

05.06.2020

3 vinkkiä tunnistaa heikosti toimiva ilmastointi

Oikein toimiva ilmastointi lisää matkustamisen mukavuutta ja on etenkin kesäkuumalla nautinnollinen mukavuusvaruste. Ilmastointia kannattaa itse asiassa käyttää läpi vuoden. Se poistaa tehokkaasti kosteutta matkustamon ilmasta ja samalla ikkunoiden huurtuminen ja niiden puhdistustarve vähenee.

Ilmastoinnin huolto ei kuulu tavallisen määräaikaishuollon piiriin, ja se on hyvä tarkastaa säännöllisesti. Ilmastointilaitteen viilentävä vaikutus perustuu siinä kiertävään kylmäaineeseen. Järjestelmästä kylmäainetta haihtuu normaalikäytössä aina ja se vaikuttaa jäähdytyksen tehokkuuteen. Kun vajausta on noin kolmannes, laite ei enää puhalla riittävän kylmää ilmaa.

Näistä seikoista voit tunnistaa tarkastusta vaativan ilmastointilaitteen:

  1. Ilmastoinnin jäähdytys ei ole yhtä tehokas kuin aikaisemmin
  2. Ikkunat huurtuvat tavallista enemmän
  3. Ilmastoinnin puhalluksesta aistittavissa tunkkainen tuoksu

VARAA ILMASTOINNIN HUOLTO

Auton huollon yhteydessä ilmastoinnin huolto 69 €
Pelkkä ilmastoinnin huolto 89 €

Lisättävä kylmäaine veloitetaan erikseen

Palvelemme Helsingissä kolmessa toimipisteessä:

Alppila, Karjalankatu 2, 00520 Helsinki, p. 075 326 5510
Konala, Muonamiehentie 12, 00390 Helsinki, p. 075 326 5540
Pitäjänmäki, Takkatie 7, 00370 Helsinki, p. 075 326 5515

Alppilan Autohuolto Oy

Alppilan Autohuolto on tunnettu täyden palvelun autohuoltokonserni, jolla on kuusi toimipistettä ja yli 20-vuoden toimintahistoria. Alppila yhtiöiden yksiköt toimivat maailman johtavien autovalmistajien valtuuttamina merkkihuoltoina tuottaen myös takuun ja huolenpitosopimuksen sisältävät huollot sekä korjaukset. Pääkaupunkiseudulla toimipisteet löytyvät Alppilasta, Pitäjänmäestä ja Konalasta.

TUTUSTU YRITYKSEEN

Muut ilmoitukset

KAIKKI ILMOITUKSET
Tilaa Verkoston uutiskirje – saat ajantasaista tietoa suoraan postilaatikkoosi

Tiedon työntövoimaa, verkoston vipuvoimaa ja vaikuttamisen vetovoimaa. Helsingin seudun kauppakamarin jäsenenä saat tueksesi laajan ja vaikutusvaltaisen elinkeinoelämän verkoston, edunvalvonnan, ajassa kiinni olevat tietopalvelut sekä markkinoiden monipuolisimmat koulutukset. Menesty kanssamme!