home check frame file logout arrow-circle-outline-left arrow-circle-outline-right arrow-left arrow-right chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up comment directory help-circle-outline login mail phone plus search user close facebook instagram twitter youtube linkedin2 check-colored frame-colored comment-colored directory-colored mail-colored user-colored plus-user-tag plus-user-tag-en

Juha Hurme: Jumalainen näytelmä 7.9.–22.10.2022

29.07.2022

Valter Juveliuksen ihmeelliset seikkailut

Älykästä komediaa musiikilla höystettynä.

Jumalainen näytelmä vie mukanaan uskomattomaan aarrejahtiin 1900-luvun alun Kankaanpäästä aina Jerusalemiin asti.

Armoitettu kynäniekka, Finlandia-palkittu Juha Hurme on tunnettu Suomen varhaisia vuosia käsittelevistä teoksistaan.

Näyttämöllä Eetu Känkänen, Cécile Orblin, Antti Laukkarinen, Enni Ojutkangas, Tomi Alatalo, Roosa Söderholm.

Kantaesitys 8.9.2022, Espoon Kaupunginteatteri, Revontulihalli

Esitykset 7.9.–22.10.2022
Liput 09 4392 388 tai lippu.fi
Hinta 20–37 €

Lue lisää: https://espoonteatteri.fi/esitykset/jumalainen-naytelma/

Esitys kertoo maanmittarista ja keskinkertaisesta runoilijasta, Valter Juveliuksesta. Hän uskoo löytäneensä Vanhaan testamenttiin kirjatun salaisen koodin. Salainen teksti paljastaa mihin liitonarkku on kätketty. Kyseessä ei ole mikä tahansa löytö, vaan kaksi kivitaulua, jotka sisältävät Jumalan Moosekselle antaman lain ja käskyt. Ei muuta kuin Jerusalemiin jymyjutun äärelle!

Juvelius pistää retkikunnan pystyyn ja aloittaa salaiset kaivaukset. Aarteenetsinnälle saadaan kansainvälinen rahoittaja ja siinä sivussa syntyy maailmanlaajuinen kalabaliikki.

Finlandia-palkittu Juha Hurme on tunnettu Suomen varhaisia vuosia käsittelevistä teoksistaan. Tällä kertaa syntyy musiikilla höystetty komedia, jossa mukana vilahtelevat Eino Leino, L. Onerva ja muut suomalaisuuden aamunkoiton merkkihahmot. Jumalainen näytelmä perustuu oikeisiin ihmisiin ja aitoihin tapahtumiin, mutta lopputulos on täyttä fiktiota ja hillitöntä todellisuuden ylittävää kuvitelmaa.

Espoon kaupunginteatterisäätiö sr

TUTUSTU YRITYKSEEN

Muut ilmoitukset

KAIKKI ILMOITUKSET
Tilaa Verkoston uutiskirje – saat ajantasaista tietoa suoraan postilaatikkoosi

Tiedon työntövoimaa, verkoston vipuvoimaa ja vaikuttamisen vetovoimaa. Helsingin seudun kauppakamarin jäsenenä saat tueksesi laajan ja vaikutusvaltaisen elinkeinoelämän verkoston, edunvalvonnan, ajassa kiinni olevat tietopalvelut sekä markkinoiden monipuolisimmat koulutukset. Menesty kanssamme!