home check frame file logout arrow-circle-outline-left arrow-circle-outline-right arrow-left arrow-right chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up comment directory help-circle-outline login mail phone plus search user close facebook instagram twitter youtube linkedin2 check-colored frame-colored comment-colored directory-colored mail-colored user-colored plus-user-tag plus-user-tag-en

FREJA siirtyi Kaukokiito BIO palvelun käyttäjäksi

18.09.2023

Elokuun alusta kotimaan kuljetukset kompensoidaan uusiutuvalla dieselillä

Kuljetukset ovat kriittinen osa toimivaa yhteiskuntaa, mutta niiden ympäristövaikutukset ovat huomattavat. Tietoisuus tästä haasteesta motivoi FREJA Transport & Logistic Oy:llä etsimään kestäviä tapoja vähentää kuljetusten aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Yksi tällainen askel otettiin, kun FREJA siirtyi elokuun alussa ensimmäisenä kuljetusalan toimijana Kaukokiito BIO palvelun asiakkaaksi. Palvelun käyttö vähentää kuljetusten hiilijalanjälkeä jopa 90 % ja mahdollistaa päästövähennystavoitteiden seurannan päästöraportista.

Kaukokiito BIO -palvelu pohjautuu kompensaatiomalliin, jossa Kaukokiito tankkaa ajoneuvoihinsa saman määrän uusiutuvaa dieseliä, kuin sitä menee FREJAlle tuotettaviin kuljetuksiin. Uusiutuva diesel valmistetaan täysin kierrätettävistä jätteistä ja tähteistä. FREJAn toimitusjohtaja Matti Urmas näkee siirtymisen uusiutuvaan dieseliin tärkeänä askeleena kohti vastuullisempaa tulevaisuutta.

– Kuljetuspuolella on vaikea löytää nopeasti ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Uskon, että ratkaisut löytyvät vain yhdistelemällä erilaisia energiamuotoja ja toimintamalleja sekä eri tahojen välisellä yhteistyöllä. Solmimme Kaukokiito BIO -sopimuksen ensimmäisenä kuljetusalan toimijana, koska me FREJAlla haluamme esimerkillämme näyttää suuntaa myös muille kuljetusalan toimijoille kohti vastuullisempaa huomista.

Sekä FREJAlla, että Kaukokiidolla uskotaan, että siirtyminen uusiutuvan dieselin käyttöön asteittain muuttaa lopulta koko alan tapaa toimia. Kaukokiidon toimitusjohtaja Petri Angervuori painottaa yhteistyön merkitystä koko kuljetusalalle.

– Kestävien ratkaisujen löytäminen vaatii koko toimitusketjun sitoutumista – asiakkaista kuljetusyhtiöihin ja huolintaan. Kuljetusyhtiöt, kuten FREJA ovat avainasemassa, kun uudet innovaatiot ja toimintamallit otetaan käyttöön. Konkreettiset muutostoimet ja läpinäkyvyys hiilijalanjäljen seurannassa tuovat meidät lähemmäs kestävää tulevaisuutta. Yhteistyötä on helpottanut se, että suomalaisena kuljetusalan toimijana FREJA jakaa Kaukokiidon kanssa saman arvopohjan sekä ympäristötavoitteet.

Siirtymistä uusiutuvan dieselin käyttöön on tähän mennessä hidastanut uusiutuvan dieselin korkea hinta. FREJAlla uskotaan kuitenkin, että asiakkaat arvostavat kestäviä kuljetusalan ratkaisuja ja investointi maksaa itsensä takaisin asiakastyytyväisyytenä, joka on FREJAlla tutkitusti jo nyt alansa korkein. FREJA haluaa olla kuljetusalalla suunnannäyttäjänä hiilijalanjäljen pienentämisessä sekä edistää koko kuljetusalan uusiutumista.

Aikaisemmin FREJA on kokeillut biokaasurekkojen käyttöä, mutta vielä muutama vuosi sitten tekniset haasteet rajoittivat näiden laajempaa käyttöönottoa.

FREJAn toimitusjohtaja Urmas näkee, että Kaukokiito BIO -palvelu  tarjoaa toivoa ja näkymiä kestävämpään ja ympäristöystävällisempään tulevaisuuteen kuljetusalalla.

Ilmoituksen kuvituskuva, jossa rekka

FREJA Transport & Logistics Oy

Tarjoamme ratkaisuja kansainvälisiin kuljetustarpeisiisi maalla, merellä ja ilmassa. Laaja osaamisemme kansainvälisistä kuljetuksista ja kuljetusjärjestelmistä sekä 30 vuoden kokemuksemme auttavat meitä löytämään sinulle parhaan kuljetusratkaisun. Kuljetamme rahtisi perille ajoissa, luotettavasti, ammattitaidolla ja turvallisesti.

TUTUSTU YRITYKSEEN

Muut ilmoitukset

KAIKKI ILMOITUKSET

Tiedon työntövoimaa, verkoston vipuvoimaa ja vaikuttamisen vetovoimaa. Helsingin seudun kauppakamarin jäsenenä saat tueksesi laajan ja vaikutusvaltaisen elinkeinoelämän verkoston, edunvalvonnan, ajassa kiinni olevat tietopalvelut sekä markkinoiden monipuolisimmat koulutukset. Menesty kanssamme!