home check frame file logout arrow-circle-outline-left arrow-circle-outline-right arrow-left arrow-right chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up comment directory help-circle-outline login mail phone plus search user close facebook instagram twitter youtube linkedin2 check-colored frame-colored comment-colored directory-colored mail-colored user-colored plus-user-tag plus-user-tag-en

EU:n liikkuvuuspaketti vaikuttaa maantiekuljetusten hintoihin

04.03.2022

Helmikuussa 2022 voimaan tulleen liikkuvuuspaketin avulla pyritään parantamaan kuljettajien työoloja, yhtenäistämään sääntöjä ja tasapuolistamaan kilpailua. Säännöstössä määritellään mm. kuorma-autonkuljettajien palkat ja työehdot. 

– Kansainvälisten maantiekuljetusten tärkein lenkki ovat kuljettajat ja heidän hyvinvoinnistaan huolehtiminen, sanoo FREJA Transport & Logistics Oy:n toimitusjohtaja Matti Urmas.

Liikkuvuuspaketin lisäksi kansainvälisiin kuljetuksiin vaikuttaa myös uusi lakimuutos, joka lisää kuljetuksen tilaajan vastuuta. Uuden lain myötä esimerkiksi väärä kuormaus tai kuljettajan lepoajan laiminlyönti voivat aiheuttaa sanktioita kuljetus- tai huolintayritykselle. 

Uudet säädökset astuvat voimaan hankalaan aikaan, covid 19-pandemian jälkimainingeissa, kun maailman talous on epävakaa ja polttoaineen hinnat nousevat. Vaikka kaikkia liikkuvuuspaketin aiheuttamia muutoksia EU:n maantiekuljetuksiin on vielä mahdotonta ennakoida, on kustannusten nousu väistämätöntä. 

Lue lisää EU:n liikkuvuuspaketin sisällöstä ja sen vaikutuksista kansainväliseen rahtiliikenteeseen  FREJAn verkkosivuilta.

FREJA Transport & Logistics Oy

Tarjoamme ratkaisuja kansainvälisiin kuljetustarpeisiisi maalla, merellä ja ilmassa. Laaja osaamisemme kansainvälisistä kuljetuksista ja kuljetusjärjestelmistä sekä 30 vuoden kokemuksemme auttavat meitä löytämään sinulle parhaan kuljetusratkaisun. Kuljetamme rahtisi perille ajoissa, luotettavasti, ammattitaidolla ja turvallisesti.

TUTUSTU YRITYKSEEN

Muut ilmoitukset

KAIKKI ILMOITUKSET

Tiedon työntövoimaa, verkoston vipuvoimaa ja vaikuttamisen vetovoimaa. Helsingin seudun kauppakamarin jäsenenä saat tueksesi laajan ja vaikutusvaltaisen elinkeinoelämän verkoston, edunvalvonnan, ajassa kiinni olevat tietopalvelut sekä markkinoiden monipuolisimmat koulutukset. Menesty kanssamme!