Elävä Kieli Oy:lle on myönnetty Avainlippu

03.05.2022

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Elävä Kieli Oy:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.

Haimme Elävälle Kielelle Avainlippu-tunnusta, koska halusimme viestiä yritystoimintamme vastuullisuudesta. Vastuullisuus tarkoittaa meille, että toimimme tavalla, joka mahdollistaa ympäristön, yhteiskunnan ja talouden kannalta kestävän kehityksen sekä pitkäaikaiset asiakassuhteet.

Pitkäaikaiset asiakassuhteet mahdollistaa sekä asiakkaiden että oman hyvinvointimme vastuullinen huomioiminen. Asiakkaistamme suurin osa on suomalaisia taiteen, tapahtumien, kulttuurin ja koulutuksen tekijöitä, ja viime kädessä toimintamme tähtää asiakkaidemme onnistumiseen ja suomalaisen osaamisen vientiin.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä, ja se viestii kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelun tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

Suomalaisen Työn Liiton mukaan kotimaisen palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 5000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

Elävä Kieli Oy
Kimmontie 3
FI-00610 HELSINKI
info@elavakieli.fi

Elävä Kieli Oy

Englannin, ruotsin ja suomen kääntäjä. Taiteen, tapahtumien, kulttuurin ja koulutuksen tekijöille tekstejä, joille ei tarvitse erikseen etsiä kielentarkistajaa.