home check frame file logout arrow-circle-outline-left arrow-circle-outline-right arrow-left arrow-right chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up comment directory help-circle-outline login mail phone plus search user close facebook instagram twitter youtube linkedin2 check-colored frame-colored comment-colored directory-colored mail-colored user-colored plus-user-tag plus-user-tag-en

Alfa Laval on hyväksytty mukaan Science Based Targets -aloitteeseen

17.02.2023

Science Based Targets -aloitteen (SBTi) hyväksynnällä Alfa Laval on yksi yli 4 000 yrityksestä maailmanlaajuisesti, jotka johtavat muutosta kohti nollahiilipäästöjä asettamalla tieteeseen perustuvia päästövähennystavoitteita. Aloite edistää parhaita käytäntöjä tieteeseen perustuvassa tavoitteiden asetannassa ja validoi vuosittain Alfa Lavalin edistymistä kohti hiilineutraaleja tavoitteita.

Alfa Laval on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja saavuttamaan tieteeseen perustuvat nettonollatavoitteet (net-zero targets) vuoteen 2050 mennessä. SBTi on nyt vahvistanut nämä lyhyen ja pitkän aikavälin päästöjen vähennystavoitteet, ja Alfa Laval voi näin varmistaa, että sen ilmastotoimet ovat linjassa viimeisimpien ilmastotieteellisten tutkimusten kanssa. Vähentämällä omia CO2-päästöjään koko arvoketjussa Alfa Laval tekee osansa, jotta saavutamme Pariisin sopimuksessa määritellyn tavoitteen rajoittaa lämpeneminen 1,5 °C asteeseen.

​​​​​“Olen ylpeä tästä validoinnista, joka on tärkeä virstanpylväs kohti kestävän kehityksen tavoitteidemme saavuttamista. SBTi tarjoaa yhteisen, vankan ja tieteeseen perustuvan käsityksen nettonollasta (net-zero), mikä selventää ja antaa meille luottamusta siihen, että tavoitteemme ovat linjassa ilmastotieteen kanssa. Olemme tehneet määrätietoisesti töitä siitä lähtien, kun julkistimme hiilineutraalin tavoitteemme vuonna 2019. Nyt meillä on selkeä suunnitelma ja asiakkaamme voivat luottaa siihen että vastaamme heidän kunnianhimoisiin tavoitteisiinsa,” sanoo Anna Celsing, Head of Sustainability, Alfa Laval.

Tietoa Science Based Targets -aloitteesta

Science Based Targets -aloite (SBTi) eli Tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet -aloite, on maailmanlaajuinen taho, jonka avulla yritykset voivat asettaa kunnianhimoisia päästövähennystavoitteita uusimman ilmastotieteen mukaisesti. Se pyrkii vauhdittamaan yrityksiä kaikkialla maailmassa puolittamaan päästöt ennen vuotta 2030 ja saavuttamaan nettonollapäästöt (net-zero) ennen vuotta 2050.

Aloite on CDP:n, YK:n Global Compactin, World Resources Instituten (WRI) ja Maailman luonnonsäätiön (WWF) yhteistyö ja yksi We Mean Business Coalition -sitoumuksista. SBTi määrittelee ja edistää parhaita käytäntöjä tieteeseen perustuvassa tavoitteiden asetannassa, tarjoaa resursseja ja ohjausta käyttöönoton esteiden vähentämiseksi sekä arvioi ja hyväksyy itsenäisesti yritysten tavoitteet.

www.sciencebasedtargets.org @sciencetargets

Tämä on Alfa Laval

Alfa Laval on maailman johtavia lämmönsiirron, erotuksen ja virtaustekniikan toimittajia, ja se toimii energia-, merenkulku- sekä elintarvike- ja vesialalla tarjoten asiantuntemustaan, tuotteitaan ja palveluitaan useille toimialoille noin 100 maassa. Yhtiö on sitoutunut optimoimaan prosesseja, luomaan vastuullista kasvua ja edistämään kehitystä tukeakseen asiakkaita heidän liiketoiminta- ja vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa.

Alfa Lavalin innovatiiviset teknologiat on omistettu materiaalien puhdistamiseen, jalostukseen ja uudelleenkäyttöön, mikä edistää luonnonvarojen vastuullisempaa käyttöä. Ne parantavat energiatehokkuutta, lämmön talteenottoa ja vedenkäsittelyä sekä vähentävät päästöjä. Näin Alfa Laval ei vain lisää asiakkaidensa menestystä, vaan auttaa myös ihmisiä ja planeettaa. Tehdään maailmasta parempi, joka päivä.

Alfa Lavalilla on 20 300 työntekijää. Vuotuinen liikevaihto vuonna 2022 oli 52.1 miljardia Ruotsin kruunua (noin 4.9 miljardia euroa). Yhtiö on listattu Nasdaq Tukholmassa.

Alfa Laval Nordic Oy

Alfa Laval on maailman johtava tuotteiden toimittaja lämmönsiirron, erottelun ja virtaustekniikan aloilla. Näiden pohjalta pyrimme parantamaan asiakkaidemme tuottavuutta ja kilpailukykyä eri toimialoilla kaikkialla maailmassa. Toimitamme kestävän kehityksen mukaisia tuotteita ja ratkaisuja, jotka vastaavat heidän vaatimuksiaan – pääasiassa energia-, ympäristö-, elintarvike- ja meriteollisuudessa.

TUTUSTU YRITYKSEEN

Muut ilmoitukset

KAIKKI ILMOITUKSET

Tiedon työntövoimaa, verkoston vipuvoimaa ja vaikuttamisen vetovoimaa. Helsingin seudun kauppakamarin jäsenenä saat tueksesi laajan ja vaikutusvaltaisen elinkeinoelämän verkoston, edunvalvonnan, ajassa kiinni olevat tietopalvelut sekä markkinoiden monipuolisimmat koulutukset. Menesty kanssamme!