home check frame file logout arrow-circle-outline-left arrow-circle-outline-right arrow-left arrow-right chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up comment directory help-circle-outline login mail phone plus search user close facebook instagram twitter youtube linkedin2 check-colored frame-colored comment-colored directory-colored mail-colored user-colored plus-user-tag plus-user-tag-en

Alfa Laval ja Stena Recycling kierrättävät yhteistyössä suomalaiset lämmönvaihtimet uusiksi raaka-aineiksi

10.12.2021

Vanhojen lämmönvaihtimien metalleista jopa 100 % voidaan uusiokäyttää Alfa Lavalin ja Stena Recyclingin solmiman yhteistyön myötä. Näin suomalaiset yritykset saavat nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuuden päivittää lämmönvaihtimensa energiatehokkaampiin saaden samalla korvauksen vanhoista lämmönvaihtimistaan, jotka pystytään kierrättämään. ”Win-win-tilanne niin asiakkaille, yhteiskunnalle kuin ympäristölle”, toteaa Alfa Laval Nordicin Division Manager Jukka Juottonen.

Alfa Lavalin ja Stena Recyclingin solmima yhteistyö antaa nyt suomalaisille yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden sekä vähentää omaa energiankäyttöään että osallistua raaka-aineiden kierrätykseen.

Tämän täysin uuden yhteistyömallin ansiosta suomalaiset yritykset voivat nyt päivittää lämmönvaihtimensa uusiin ja energiatehokkaampiin, ja samalla saada korvausta vanhoista lämmönvaihtimistaan, jotka pystytään lähettämään kierrätykseen. Jopa 100 % lämmönvaihtimien metalleista, kuten ruostumattomasta teräksestä, kuparista tai hiiliteräksestä, voidaan sulattaa ja uusiokäyttää uusien raaka-aineiden aineosina.

- Maksamalla korvauksen vanhoista lämmönvaihtimista kannustamme asiakkaitamme päivittämään lämmönvaihtimensa uusiin ja energiatehokkaampiin, minkä ansiosta heidän energiankulutuksensa pienenee huomattavasti. Syntyvän energiansäästön tarkka määrä riippuu monista tekijöistä, mutta esimerkkilaskelmamme mukaan 20 vuotta vanhan lämmönvaihtimen vaihto uuteen voi merkitä vuositasolla jopa 83.000 kWh:n energiansäästöä, kertoo Alfa Laval Nordicin Division Manager Jukka Juottonen ja jatkaa:

- Päivittämällä lämmönvaihtimensa tämän yhteistyösopimuksen puitteissa, yritykset pystyvät myös pienentämään hiilijalanjälkeään. Kyseessä on siis win-win-tilanne niin asiakkaille, yhteiskunnalle kuin ympäristölle.

Lämmönvaihtimia käytetään kylmän ja lämpimän veden tuottamiseen, jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen, ja niitä käyttävät lukuisat teollisuusyritykset muun muassa energia-alalla, elintarvike-, lääke- ja prosessiteollisuudessa sekä kaukolämpösektorilla. Lämmönvaihtimia valmistetaan eri metalleista, jotka siis nyt voidaan kierrättää ja uusiokäyttää muiden tuotteiden raaka-aineena.

- Kun saamme käytetyn lämmönvaihtimen asiakkaalta, alkaa metallien kierrätysprosessi, jonka tuloksena metallit palautuvat raaka-aineketjuun, minkä ansiosta uusien raaka-aineiden tarve vähenee. Tällä yhteistyöllä pystymme olemaan mukana luomassa todella tehokasta kierrätysajattelua koko tälle alalle, sanoo Stena Recycling Suomen toimitusjohtaja Olli Kellokumpu.

Lämmönvaihtimien kierrätys alkoi Ruotsissa kesäkuussa lanseeratussa Re-Made to matter -hankkeessa, ja se laajenee nyt muihin Pohjoismaihin – nyt vuorossa on siis Suomi.

- Olemme hyvin ylpeitä saadessamme esitellä tämän tärkeän askeleen kohti yhä tehokkaampaa kierrätysajattelua lämmitys- ja jäähdytysalalla – ja se on samalla suuri askel kohti koko alan pienempää hiilijalanjälkeä. Tämä tukee Alfa Lavalin omaa tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030, toteaa Jukka Juottonen.

Lue lisää Re-Made to matter -ohjelmasta: https://www.alfalaval.fi/remade

Lisätietoja:

Jukka Juottonen
Division Manager
Alfa Laval Nordic, Espoo
+358 40 060 85 08
jukka.juottonen@alfalaval.com

Maria Stalarm
Head of Marketing & Communication
Alfa Laval Nordic A/S
+45 2844 8658
maria.stalarm@alfalaval.com

Lehdistöpalvelu – kuvat, teksti, yhteydenotot:
Publicity, Trine Kristensen
+45 29 80 40 21
trine@publicity.dk


Tietoa Alfa Lavalista

Alfa Laval on johtava globaali konserni, joka toimittaa korkealaatuisia tuotteita mm. lämmönsiirtoon, erotustekniikkaan ja nesteiden käsittelyyn. Alfa Laval palvelee monia teollisuusaloja, kuten energia- ja merenkulkualaa, elintarvike- ja juomateollisuutta sekä jätevesisektoria, ja tarjoaa asiantuntemustaan, tuotteitaan ja palveluitaan laajalle asiakaskunnalle ympäri maailman. Työskentelemme jatkuvasti parantaaksemme prosessejamme, luodaksemme vastuullista kasvua ja edistääksemme kehitystä – ja haluamme tehdä aina parhaamme ja piirun verran enemmän tukeaksemme asiakkaitamme saavuttamaan heidän liiketoiminnalliset ja kestävän kehityksen mukaiset tavoitteensa.

Alfa Lavalin innovatiiviset teknologiset ratkaisut on kehitetty puhdistamaan, jalostamaan ja kierrättämään materiaaleja, ja ne edistävät luonnonvarojen vastuullisempaa käyttöä. Ratkaisumme parantavat energiatehokkuutta ja lämmön talteenottoa, tehostavat vedenkäsittelyä ja vähentävät emissiota. Näin ollen Alfa Laval ei tuota menestystä ainoastaan asiakkailleen vaan myös ihmisille ja ympäristölle. Työskentelemme joka päivä tehdäksemme maailmasta paremman paikan, ohjenuorana mottomme ”Advancing Better” TM.

Alfa Lavalin tanskalaiset yhtiöt omistaa Alfa Laval Corporate AB, joka on pörssinoteerattu Nasdaq OMX:ssä ja jonka pääkonttori sijaitsee Lundissa Ruotsissa. Alfa Lavalin tuotteita myydään yli 100 maassa, joista yli 50:ssä toimii oma myyntiorganisaatio.

Alfa Laval työllistää maailmanlaajuisesti noin 16.700 henkilöä. Useimmat näistä työntekijöistä toimivat Ruotsissa, Tanskassa, Kiinassa, Intiassa ja Pohjois-Amerikassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 41,5 miljardia Ruotsin kruunua.

 

Alfa Laval Nordic Oy

TUTUSTU YRITYKSEEN

Muut ilmoitukset

KAIKKI ILMOITUKSET
Tilaa Verkoston uutiskirje – saat ajantasaista tietoa suoraan postilaatikkoosi

Tiedon työntövoimaa, verkoston vipuvoimaa ja vaikuttamisen vetovoimaa. Helsingin seudun kauppakamarin jäsenenä saat tueksesi laajan ja vaikutusvaltaisen elinkeinoelämän verkoston, edunvalvonnan, ajassa kiinni olevat tietopalvelut sekä markkinoiden monipuolisimmat koulutukset. Menesty kanssamme!