home check frame file logout arrow-circle-outline-left arrow-circle-outline-right arrow-left arrow-right chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up comment directory help-circle-outline login mail phone plus search user close facebook instagram twitter youtube linkedin2 check-colored frame-colored comment-colored directory-colored mail-colored user-colored plus-user-tag plus-user-tag-en

Alfa Laval ja SSAB yhdistävät voimansa tuottaakseen ensimmäisen lämmönvaihtimen, joka on valmistettu fossiilivapaasta teräksestä

07.06.2022

Alfa Laval on allekirjoittanut sopimuksen maailmanlaajuisen ruotsalaisen teräsyhtiön SSAB:n kanssa yhteistyöstä maailman ensimmäisen fossiilivapaata terästä käyttävän lämmönvaihtimen kehittämiseksi ja kaupallistamiseksi. Tavoitteena on saada ensimmäinen vetypelkistetystä teräksestä valmistettu lämmönvahdin valmiiksi vuodelle 2023. Yhteistyö on myös tärkeä askel Alfa Lavalin matkassa hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.

Maailman terästuotannon osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on seitsemän prosenttia. SSAB:n tuleva fossiilivapaa HYBRIT-teknologialla valmistettu teräs on alan johtava läpimurto, kun se siirtyy kestävämpään toimintaan. Alfa Lavalin energiatehokkaat lämmönvaihtimet, joita käytetään teollisissa prosesseissa maailmanlaajuisesti, on valmistettu 40-prosenttisesti teräksestä ja ovat jopa 50 prosenttia tehokkaampia kuin perinteinen teknologia. Tämä tarkoittaa, että ne voivat säästää energiaa ja vähentää CO2-päästöjä. Kansainvälisen energiajärjestön (IEA) mukaan energiatehokkuus voisi itse asiassa vähentää kasvihuonekaasupäästöjä yli 40 prosenttia vuoteen 2040 asti, ja 50 prosenttia energiatehokkuuden säästöstä tulee teollisuussektorilta.

"Olen iloinen voidessani ilmoittaa tästä yhteistyöstä SSAB:n kanssa, joka perustuu yhteiseen asiantuntemukseemme ja päättäväisyyteemme edistää innovaatioita", sanoo Tom Erixon, Alfa Lavalin toimitusjohtaja. "Yhdistämällä heidän fossiilivapaan teräksensä ja energiatehokkaat lämmönvaihtimemme voimme edistää alan muutosta kohti hiilineutraaliutta."

SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist sanoo: ”Olemme ylpeitä saadessamme toivottaa Alfa Lavalin tervetulleeksi kumppaniksemme ja odotamme innolla, että voimme yhdessä tutkia tapoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tällä yhteistyöllä saavutamme uusia asiakasryhmiä ja toivottavasti inspiroimme kokonaan uusia asiakkaita."

Tiesitkö, että Alfa Laval on asettanut tavoitteeksi tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä koko arvoketjussa.

Concept Zero − The invisible revolution


Concept Zero on visio ja tavoite tuottaa maailman ensimmäinen hiilineutraali lämmönvaihdin, jossa käytetään fossiilivapaata terästä.

Lue lisää Concept Zerosta: https://www.alfalaval.fi/teollisuusalat/energia/sustainablesolutions/sustainable-solutions/sustainable-partnership/concept-zero
Lue tiedote kokonaisuudessaan: https://www.alfalaval.fi/media/lehdistotiedotteet/investors/2022/alfa-laval-and-ssab-join-forces-to-produce-the-first-heat-exchanger-made-using-fossil-free-steel/

Alfa Laval Nordic Oy

Alfa Laval on maailman johtava tuotteiden toimittaja lämmönsiirron, erottelun ja virtaustekniikan aloilla. Näiden pohjalta pyrimme parantamaan asiakkaidemme tuottavuutta ja kilpailukykyä eri toimialoilla kaikkialla maailmassa. Toimitamme kestävän kehityksen mukaisia tuotteita ja ratkaisuja, jotka vastaavat heidän vaatimuksiaan – pääasiassa energia-, ympäristö-, elintarvike- ja meriteollisuudessa.

TUTUSTU YRITYKSEEN

Muut ilmoitukset

KAIKKI ILMOITUKSET

Tiedon työntövoimaa, verkoston vipuvoimaa ja vaikuttamisen vetovoimaa. Helsingin seudun kauppakamarin jäsenenä saat tueksesi laajan ja vaikutusvaltaisen elinkeinoelämän verkoston, edunvalvonnan, ajassa kiinni olevat tietopalvelut sekä markkinoiden monipuolisimmat koulutukset. Menesty kanssamme!